SZKOŁA
KOMUNIKATY

PRZETARGI

DYREKCJA
NAUCZYCIELE
RADA RODZICÓW
SAMORZĄD UCZNIOWSKI
BIBLIOTEKA
ŚWIETLICA
PEDAGOG SZKOLNY
PATRON
HISTORIA
UCZNIOWIE
WYDARZENIA
UROCZYSTOŚCI
IMPREZY
KONKURSY
PRZEDMIOTOWE
SPORTOWE
KULTURA I SPORT
TEATRZYK "ALBERCIK"
UŚMIECHNIĘTE BUZIAKI
UKS "ROZTOCZE"
INNE
PRACE UCZNIÓW
GALERIA FOTO

KSIĘGA GOŚCI
NAPISZ DO NAS
LINKI
ARCHIWUM
|
.....:::::
STRONA GŁÓWNA - AKTUALNOŚCI :::::.....
19.02.2020 - Warsztaty kulinarne w Restauracji Pałacowa w Narolu!
W środę 19 lutego uczniowie klasy III „a” wraz z wychowawcą uczestniczyli w warsztatach kulinarnych w Restauracji Pałacowa. Celem tych warsztatów było przygotowanie i pieczenie pizzy. Od właścicieli restauracji - Państwa Gmiterków - każdy uczeń otrzymał specjalny fartuszek i czapkę kucharską. Warsztaty prowadził szef kuchni Pan Adam Dziura, który opowiedział skąd pochodzi pizza, jakie potrzebne są składniki i jakie dodatki można wykorzystać do jej zrobienia. Każdy z uczestników warsztatów otrzymał kawałek ciasta, z którego pod bacznym okiem kucharza i według jego wskazówek miał uformować placek. Wszystkim bardzo podobała się praca z wykorzystaniem mąki i ciasta, a szczególnie podrzucanie i kręcenie nim w wykonaniu Pana Adama. Ponieważ smaki są różne, każdy mógł sobie wybrać ulubione dodatki. Upieczone pizze były przepyszne. Zajęcia wszystkim podobały się bardzo. Uczestnicy podziękowali serdecznie za tak wspaniale przygotowane warsztaty i miłą atmosferę, która im towarzyszyła. Uczniowie klasy zostali zaproszeni na kolejne takie spotkanie przez właścicieli restauracji.
Powrót.
Zdjęcia w galerii Foto
|
STYPENDIAA
NAUKOWEWE
SPORTOWE
IM. POSŁA ZUCHOWSKIEGO
NAUCZANIE
STATUT
SYSTEM OCENIANIA
OFERTA EDUKACYJNA
PROGRAM WYCHOWAWCZO-PROFILAKTYCZNY
REGULAMIN WYCIECZEK
REGULAMIN BIBLIOTEKI
REGULAMIN ŚWIETLICY
REGULAMIN STOŁÓWKI
DLA NAUCZYCIELI
KARTA NAUCZYCIELA
FUNDUSZ SOCJALNY
REGULAMIN WYNAGRODZEŃ
KSZTAŁCENIE SPECJALNE
PUBLIKACJE NAUCZYCIELI
NAROL
HISTORIA
ZABYTKI
NAROL W OBIEKTYWIE
LEGENDY NAROLSKIE
|